7 Temmuz 2009 Salı

KAYNAK KİRLİLİgİNE DİKKAT

KAYNAK KİRLİLİgİNE DİKKAT


SORU BANKASI VE KAYNAK KİRLİLİĞİNE DİKKAT!

kpss.com.tr web sayfasının kurulduğu günden bugüne iletişim bölümünden sizlerden gelen sorulara cevap vermeye çalışıyorum.Doğru yönlendirilmenizle daha başarılı olacağınıza inanıyor ve bu anlamda elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Artık günümüzde kariyer yapmanın zorlaştığı bir dönemdeyiz.Üstelikte kamuda kariyer yapmanın zorlaştığı bir dönemi atlatmanızda yardımcı olmaya ,tavsiyelerde bulunmaya çalışacağım.Gerek kaynaklar anlamında gerekse uzman arkadaşlarımdan alacağım yardımla çalışma stratejisi belirlemede sizlere az da olsa katkı sağlamaya çalışağım.

Yayın sektörü genişledikçe rekabet arttıkça çıkan yayınların daha kaliteli bir anlayış kazanacağını beklerken; renkli kapaklarla bezenmiş albenisi yüksek sayfa sayısı çoğaltılmış yayınları görmeye başladık.KPSS ye hazırlanırken çok dikkatli davranmalı çalıştığınız kaynaklara özen göstermelisiniz.KPSS-A kitap-kaynak ve soru bankaları günden güne çoğalmakta ve piyasaya her gün yeni bir yayın –doküman –kitap- soru bankası çıkmaktadır.Bunları üzülerek izlemekte, belli olan konuların nasıl bu kadar genişletilerek tekrar tekrar piyasaya sürüldüğü tartışılır.

Sayın adaylar dikkat etmeniz gereken bir konuda soru bankaları ,kitap ve kitapçıklarıdır.Neden dikkat etmemiz hususuna gelince HUKUK-İKTİSAT-MALİYE-İŞLETME –MUHASEBE derslerinden soru hazırlanırken piyasaya yeni soru kazandırmak adına soruların yapısıyla oynanmakta ve adaylar yanlış yönlendirilmektedir.

Ayrıca şu zihniyetten de vazgeçmelisiniz. Ne kadar soru çözersem o kadar başarı sağlarım.!Hayır ! sayın adaylar bu görüşe ben katılmıyorum.Çünkü fazla soru çözmektense soruyu çözecek bilgiye sahip olmalısınız.Ve karşınıza hangi tarzda soru çıkarsa çıksın yeterli bilgi donanımına sahip olduğunuz için rahatlıkla soruları çözebilecek ve daha fazla puan alabileceksiniz.

Buradan çıkaracağımız sonuç öncelikle konulara hakim olunmalı test çözecek altyapı sağlandıktan sonra soru çözümüne geçilmelidir.Bilgi birikiminiz ne kadar çok olursa soru çözme oranınızda artacaktır.

Misal ;Güncel konulardan oluşan soruları çözebilmek için soru bankalarına harcayacağınız liraların cebinizde kalmasını sağlayabilirsiniz.Nasıl mı? Bunun için gündemi takip etmeniz -gazete okumanız ve haberleri izlemeniz veya dinlemeniz yeterli olacaktır.Güncel konulardan hazırlanan sorular genellikle o yıl içerisinde gelişen siyasi ve ekonomik olayladır.Güncel olayları bu şekilde takip etmeniz bu konu için tekrar ders çalışıp kitap okumaya veya soru çözmeye ayıracağınız zamanı size kazandıracaktır.Böylelikle bu zaman dilimi diğer konulara daha ağırlıklı eğilmenizi sağlayacaktır.

Anlatmak istediğim aslında sizinde iyi bildiğiniz tek şey var.DERS ÇALIŞMAK….DERS ÇALIŞMAK .Farklı dersler için farklı ders çalışma tekniklerini uzman arkadaşlarımdan yine buradaki yazılarımla aktarmaya çalışacağım.Sistemli ders çalışma ve soru çözme ile başarı kaçınılmaz olacaktır.
BÜLENT DÜYEN (Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder